Zelené potraviny
Zelené potraviny sa zaraďujú medzi superpotraviny. Superpotraviny sú potraviny, ktorých pravidelná konzumácia má pozoruhodné zdravotné benefity pre ľudské telo. Najznámejšími predstaviteľmi zelených potravín sú morské riasy - chlorella, spirulina a zelený jačmeň.
Najdôležitejším faktorom pre naše zdravie je strava. Ak chceme našu stravu vylepšiť, je vhodné zaradiť do nášho pravidelného jedálnička práve výnimočné zelené potraviny. Zelené potraviny sú skvelým zdrojom vitamínov, minerálov, antioxidantov a kvalitných bielkovín.
Všetky zelené potraviny majú protizápalové účinky, liečia anémiu, chránia srdce, podporujú silu a vitalitu, regulujú hladinu cukru v krvi, odstraňujú z tela toxíny a ťažké kovy, spomaľujú proces starnutia a pôsobia preventívne voči rozvoju onkologických ochorení.

Chlorella
Chlorella je zelená sladkovodná riasa. Jej asi najznámejším predstaviteľom je chlorella pyrenoidosa. Obsahuje širokú škálu biologicky aktívnych látok a je jedným z najbohatších zdrojov chlorofylu, ktorému vďačíme za život na tejto planéte. Podporuje očistu tela, detoxikáciu a pomáha chrániť pečeň pred pôsobením škodlivých látok. Prispieva k rovnováhe črevnej mikroflóry a podporuje správne trávenie. Chráni bunky pred oxidatívnym stresom a prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému. Podporuje energiu a vitalitu.
Spirulina
Spirulina je mikroskopická modro-zelená sladkovodná riasa, bohatá na bielkoviny, vitamíny, esenciálne aminokyseliny, vlákninu, minerály a esenciálne mastné kyseliny. Spirulina zlepšuje metabolizmus tukov a glukózy, znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje imunitný systém, urýchľuje hojenie, znižuje únavu, zlepšuje psychickú pohodu, vzhľad pokožky, vlasov a nechtov, pôsobí ako probiotikum a pomáha pri liečbe kardiovaskulárnych ochorení. Viac o účinkoch spiruliny sa dočítate v tomto článku.
Zelený jačmeň
Zelený jačmeň (mladý jačmeň) sú zelené listy z mladých rastlín jačmeňa siateho. Zelený jačmeň má výrazný alkalizujúci efekt na ľudské telo. Navyše je dôležitým antioxidantom, čo má za následok spomaľovanie starnutia buniek v organizme. Má významné detoxikačné účinky a je ideálny na prečistenie organizmu. Má výrazný protirakovinový účinok, ktorý je možno využiť v prevencii i podpornej liečbe. Pôsobí pozitívne na črevo a črevnú mikroflóru. Pomáha v liečbe kožných problémov ako akné, psoriáza a ekzém. V neposlednom rade znižuje hladinu cholesterolu a pôsobí preventívne voči rozvoju srdcovocievnych ochorení.